“Exotic ailesi olarak, topraktan üretime, soğuk zincirden tüketiciye kadar her adımda büyük bir özen ve emekle çalışıyoruz.

Çünkü biliyoruz ki sağlıklı ve bilinçli bir yaşam, doğal olanı korumayı ve ona saygı göstermeyi gerektirir.”

İşte bizim hikayemiz!

26 yıl önce tarıma tutkun bir aile, Adana’nın bereketli topraklarındaki narenciye bahçelerinden elde ettikleri meyvelerle katkısız ve lezzetli, taze sıkılmış meyve suları üretmeye karar verir.

Sıkma makineleri alınır, meyveler sıkıp sıkıp şişelenir, soğuk muhafaza için şişeler buzlar üzerinde sergilenir.

İlk gün, 15.12.1997’de, 300 şişe taze sıkılmış meyve suyu satılır.

Ve Exotic böyle doğar.

Zamanla büyüyen ve olgunlaşan Exotic, o ilk günkü heyecanını hiç kaybetmedi.

Tek bir amacımız var:

Meyve suyunu asla konsantre etmeden, katkı, koruyucu, renklendirici ve su katmadan en doğal haliyle size sunmak.

Bu hedefimizden ödün vermeden yolumuza devam ediyor, bugün yüz binlerce şişeyi sizlere ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz.

İyi Tarım,
Yerli Üretim

Topraktan aldığımız ilhamla meyveyi en doğal haliyle sofralarınıza taşıyoruz. Doğal meyve suyu üretme tutkumuzla, en kaliteli yerli meyveleri seçerek, doğallığı ve lezzeti korumayı amaçlıyoruz.

Bir elimiz toprakta, bahçemizde; bir elimiz üretim tesisimizde, soğuk zincir lojistiğimizde. Biz meyvenin en doğal ve taze hali ile size ulaşması için çalışırız.

Çünkü Biz Sıkmayız!

“Her şeyden önce, bir tarım işletmesi olmaktan gurur duyuyoruz!”
sinifin_birincisi_exotic

Sadece Yerli Meyveler!

Meyve sularımızda kullandığımız tüm meyveler, Türkiye’nin bereketli topraklarında, iyi tarım standartlarına uygun olarak yetiştirilir. Her meyve, mevsiminde, tam olgunlaşma döneminde dalından toplanır.

yerli_uretim_exotic

Sınıfımızın Birincisiyiz!

Konsantre meyve suyu sektöründe üçüncü sınıf meyveler kullanılırken, Exotic olarak, ikinci sınıf meyveleri tercih ediyoruz. Bu meyveler, doğrudan tüketim için ayrılan birinci sınıf meyvelere yakın kalitededir. Eziği olmayan, dalından toplanmış bu meyveler, taptaze, mis kokulu ve lezzetlidir!

Büyük bir efor, kırılgan bir nokta:

Soğuk Zincir

Soğuk zincir, taze ürünlerin kalitesini, besin değerini ve lezzetini korumak amacıyla düşük sıcaklıklarda muhafaza edilerek taşınmasını sağlayan bir lojistik süreçtir.

Bu süreç, hasattan başlayarak ürünlerin son tüketiciye ulaşmasına kadar devam eder. Soğuk zincir, özellikle taze sıkma meyve suları gibi hassas ürünlerde büyük öneme sahiptir.

Hasat ve Toplama:

Meyveler, tazeliklerini koruyabilmeleri için mevsiminde ve olgunlaştıklarında hasat edilir.

Toplanan meyveler, hemen işlenmek üzere üretim tesisine taşınır.

Soğuk Sıkım:

Meyveler, 0-4°C’de işlenir ve sıkılır. Bu aşamada ürünler, vitamin ve mineral değerlerini kaybetmeden doğal formunu korur.

Depolama:

Sıkılan meyve suları, steril koşullarda ve düşük sıcaklıklarda muhafaza edilir. Soğuk depolama, ürünlerin mikrobiyolojik bozulma riskini en aza indirir.

Taşıma:

Soğuk zincir boyunca ürünler, soğutmalı araçlarla taşınır. Bu taşıma esnasında sıcaklık sürekli olarak kontrol edilir ve belirlenen aralıkta kalması sağlanır.

Dağıtım ve Satış:

Ürünler, soğutmalı depolarda saklanır ve satış noktalarına soğuk zincir bozulmadan teslim edilir. Bu süreç, ürünlerin son tüketiciye tazeliğini koruyarak ulaşmasını sağlar.

TANIŞALIM

GURURLA, EKİBİMİZ

Doğal ve lezzetli Exotic ürünleri, bu sayfaya sığdıramadığımız kocaman bir ekibin sihirli dokunuşlarıyla sizlere ulaşıyor.

Tarladan, fabrikaya, satış noktalarından, müşteri deneyimine kadar uzanan bu operasyon, tazelik ve doğallık tutkusundan ödün vermeyen bir ekip tarafından yürütülüyor ❤️